KPN legt miljardenbod van investeerders naast zich neer

KPN komt binnenkort met virtuele simkaart

Het Nederlandse telecombedrijf KPN heeft in de afgelopen twee weken een overnamebod van zo’n 18 miljard euro door investeerders EQT en Stonepeak afgewezen. Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden.

Er klinken al langer overnamegeruchten rondom KPN. Onlangs meldde The Wall Street Journal dat het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak samen een bod aan het voorbereiden waren. Ze zouden zo’n 12,5 miljard euro veil hebben voor de Nederlandse marktleider in telecommunicatie. Ook zouden ze voor miljarden aan schulden willen overnemen, waardoor de totale bedrijfswaarde op zo’n 18 miljard euro zou uitkomen.

Voor een succesvolle overname van KPN is evenwel medewerking van zowel de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. KPN-topman Joost Farweck zei eerder in zijn algemeenheid dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

Zorgvuldig afgewogen

De voorstellen zijn zorgvuldig afgewogen, laat KPN weten. Maar het bedrijf denkt niet dat ze veel zullen bijdragen aan de door KPN ingezette strategische koers. Daarom koos het bestuur van KPN ervoor om het bod af te wijzen. Met de genoemde partijen hebben uiteindelijk ook geen onderhandelingen plaatsgevonden.

Partner Content