Leerplatform Bingel breidt uit naar de klas

Bingel Raket © .

Bingel, het interactieve leerplatform van uitgeverij VAN IN, lanceert Bingel Raket. Daarmee wil het de digitale omgeving ook binnen de klasmuren benutten.

Vandaag wordt Bingel gebruikt door zo’n 80 procent van de Vlaamse scholieren, goed voor 325.000 leerlingen. Het digitaal platform wordt vooral thuis gebruikt en bevat onder meer oefeningen voor verschillende vakken. In 2015 werd het project door Data News bekroond als ICT Project of the Year.

Met Bingel Raket wordt dat nu doorgetrokken naar lessen in de klas. Het gaat om een app voor Android of iOS waarmee je een foto van je leerschrift neemt. De app herkent de pagina en voorziet extra oefeningen of een video met extra uitleg. De leerkracht krijgt in real time data door van de leerlingen om hun leerproces in te schatten.

De app zelf is vanaf begin 2018 beschikbaar in de App Store en Google Play. De app zelf is, net zoals de rest van het Bingel-platform, inbegrepen bij de prijs van de werkschriften en vraagt dus geen extra kost.

Voor de tablets kunnen scholen kiezen. VAN IN werkt samen met Apple-verdeler Switch voor iPads en met ICT-specialist VanRoey.be voor Androidtablets. Bij die laatste kunnen scholen pakketten leasen van 5 Samsung tablets (Galaxy Tab A) met bijhorende tas, beschermhoes, de juiste instellingen en training voor 83,58 euro per maand gedurende drie jaar. Wel geldt er momenteel wel een promoprijs van 75,95 euro per maand Al staat het scholen vrij om ook hun eigen tablets aan te schaffen of bestaande toestellen te gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content