Lenovo krijgt Motorola definitief in handen

Liu Jun (executive vice president), Yang Yuanqing (ceo) en Rick Osterlah (president Motorla Mobility) van Lenovo. © Timothy Hiatt/Getty Images for Motorola

Tien maanden na de bekendmaking is de overname van Motorola Mobility afgerond.

Google verkocht Motorola Mobility in januari van dit jaar aan Lenovo. Vandaag maakt die laatste bekend dat het de smartphonemaker defintief tot zijn portfolio mag rekenen.

Motorola zal bij Lenovo functioneren als volwaardige dochteronderneming met 3.500 medewerkers. De hoofdzetel blijft in Chicago. Bij de overname horen ook meer dan tweeduizend octrooien en een rits cross-license-overeenkomsten. Al blijven de meeste patenten wel in handen van Google, met een licentie voor Motorola.

Motorola verkocht zijn mobility-afdeling, waar de telefoons worden gemaakt, aan Google in de zomer van 2011 voor 12,5 miljard dollar. Op dat moment leek het al duidelijk dat Google met de deal zich vooral een patentportfolio aanschafte. Amper een paar jaar later wordt de telefoon producent weer van de hand gedaan voor ‘amper’ 2,91 miljard dollar, maar dit keer met veel minder patenten dan destijds het geval was.

De Amerikaanse smartphonemaker, kon weinig furore maken ten tijde van de overname door Google, maar pakte het afgelopen anderhalf jaar een paar keer uit met hoogst personaliseerbare toestellen die bovendien op een zuivere versie van Android draaien. Lenovo is dan ook ambitieus met het merk en hoopt het binnen 4-6 kwartalen weer winstgevend te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content