Libra opent bug bounty programma

De virtuele munt die door Facebook en een handvol partners wordt gelanceerd opent haar bug bounty programma voor het brede publiek. Zo hoopt de organisatie veiligheidsproblemen in de kiem te smoren.

De Libra Association, de organisatie achter Libra, looft tot tienduizend dollar uit voor kritieke kwetsbaarheden. De laagste vergoeding begint bij 500 dollar. Libra zelf lanceert pas in 2020 maar door het bug bounty programma nu al op te starten wil de organisatie mogelijke kwetsbaarheden vroegtijdig opsporen.

Voor het programma werkt de organisatie samen met Hackerone, een gekende naam in het bug bounty landschap. Eerder had de Libra Association al een gesloten bug bounty programma geopend waar vijftig securityonderzoekers aan deelnamen. Dat programma wordt nu uitgebreid naar de rest van de community.

Libra werd in juni voorgesteld met als doel in 2020 te lanceren. Initiatiefnemer Facebook heeft daarbij 27 partners, waaronder Visa en Mastercard, en hoopt dat uit te breiden naar honderd. Maar de munt krijgt ook flink wat tegenstand uit verschillende landen om regulatorische redenen. Ook het feit dat initiatiefnemer Facebook een erbarmelijke reputatie heeft op vlak van privacy en het naleven van beloftes helpt daar niet bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content