Microsoft gaat Azure machines aanbieden met 12 TB RAM

© REUTERS
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Microsoft heeft voor zijn cloudplatform Azure enkele nieuwe opties aangekondigd die speciaal gebouwd zijn voor applicaties die erg veel geheugen nodig hebben. De lancering valt samen met de brede beschikbaarheid van SAP op Azure.

Microsoft Azure zal binnenkort virtuele machines aanbieden met tot 12 TB aan RAM, gebaseerd op Intel Xeon Scalable servers. Dat kondigt het bedrijf zelf aan tijdens een statusrapport over SAP.

Volgens Microsoft is het SAP Cloud Platform nu algemeen beschikbaar op Azure. Daar wordt al sinds 2011 aan gewerkt, dus mag dat worden gevierd, met enkele nieuwe types virtuele machines die specifiek gebouwd zijn met het oog op workloads die erg veel geheugen vragen. Het soort machines die de SAP Hana in-memory database moeten draaien, zeg maar.

Zo komt er naast de machine met 12 TB RAM ook een nieuwe 128 GB machine en enkele introduceert Azure enkele Hana-opties die bedrijven toelaten geheugen te schalen over verschillende virtuele machines om samen tot een gecombineerd geheugen van maximaal 18 TB te komen.

Nog een nieuwe functie is de Standard SSD. Dat moet Azure gebruikers de optie geven om het soort kleinere productie-workloads te draaien die wel consistente schijfprestaties nodig hebben, zonder meteen de dure optie van de ‘premium SSD’ te moeten kiezen.

De aankondigingen vallen samen met een mededeling van SAP zelf, dat op zijn Sapphire Now conferentie een nieuwe CRM-dienst lanceert. Het gaat om SAP C/4HANA, dat consumentendata, marketing, sales en de klantendienst moet omvatten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content