Microsoft maakt SQL server voor Linux

. © .

Met de komst van SQL Server 2016 nabij kondigt Microsoft aan dat het tegen volgend jaar ook een Linux-versie van het databaseplatform beschikbaar maakt.

“Vandaag geven we al een preview van de mogelijkheden van de core relational database en we mikken op een algemene beschikbaarheid tegen midden 2017”, schrijft Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud and Enterprise Group bij Microsoft. SQL Server voor Linux zal zowel on premise als in de cloud mogelijk zijn.

De keuze komt niet als een enorme verrassing, al blijft het wel bijzonder. Amper tien jaar geleden reageerde Microsoft nog zeer allergisch voor alles wat te maken had met Linux. De afgelopen jaren veranderde het geweer van schouder en ziet het bedrijf brood in de combinatie van de eigen technologie op andere platformen, waaronder ook Linux. In dat kader nam het bedrijf recent nog ontwikkelplatform Xamarin over dat apps voor zowel Windows als iOS, Mac en Windows maakt.

Veel details over SQL Server on Linux zijn er nog niet bekend. Maar wie de preview wil opvolgen kan zich daarvoor aanmelden bij Microsoft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content