Microsoft schrapt tot 7.800 jobs in gsm-afdeling

© Reuters

Microsoft zal bijkomend tot 7.800 banen schrappen in de afdeling die gsm’s en smartphones produceert. De herstructurering van de telefoonactiviteiten, die Microsoft vorig jaar overnam van Nokia, gaat gepaard met een afschrijving van 7,6 miljard dollar, zo meldt het bedrijf.

Het banenverlies, waar The New York Times eerder vandaag al over berichtte, is een gevolg van de tegenvallende Nokia-deal. De gehoopte toename van de verkoop van Lumia-smartphones met Windows Phone als besturingssysteem en bijbehorende omzet is uitgebleven.

Zowat een jaar geleden kondigde Microsoft reeds een herstructurering aan waarbij 18.000 jobs verdwijnen – het merendeel bij het vroegere Nokia, omwille van de integratie.

Microsofts CEO Satya Nadella, die begin vorig jaar Steve Ballmer, opvolgde, zet meer in op cloud- en onlinediensten en minder op hardware. In dat kader raakte vorige maand bekend dat de voormalige Nokia-topman Stephen Elop Microsoft verlaat. Na de overname ter waarde van 5,44 miljard euro, die vorig jaar afgerond werd, leidde hij de toestellenafdeling. Maar die afdeling wordt samengevoegd met de kernactiviteit rond het Windows-besturingssysteem en met de Windows-topman aan het hoofd.

Nadella leidde de cloud-afdeling vooraleer hij CEO werd. Sinds hij CEO is, nam Nadella softwareproducenten voor mobiele toestellen en de cloud over, en zette hij het mes in afdelingen die niet tot de kern van zijn strategie behoren.

Aan het einde van het eerste kwartaal telde Microsoft zowat 118.000 werknemers wereldwijd.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content