‘Microsoft werkt aan eigen smartwatch voor alle platformen’

© GF

Als we Forbes mogen geloven dan lanceert Microsoft in de komende weken al een eigen smartwatch. Het toestel zou met alle platformen samenwerken.

Het voornaamste detail aan het nieuwe toestel is dat de batterij bij gewoon gebruik twee dagen meegaat. Ook zou het de passief de hartslag van de gebruiker volgen. Dat het toestel in de komende weken uitkomt, moet er voor zorgen dat het deze winter al onder de kerstboom kan, aldus Forbes op basis van bronnen dicht bij het project. Dat is sneller dat de Apple Watch die eerder al werd voorgesteld, maar pas vanaf 2015 in de rekken ligt.

Meer details zijn op dit moment nog niet bekend, maar het lijkt ons vanzelfsprekend dat het toestel op een aangepaste versie van Windows (Phone) zal draaien. Zo heeft het bedrijf al jaren een ‘embedded’ versie van Windows voor machines (bijvoorbeeld in bankautomaten), maar kondigde het eerder dit jaar ook een versie aan voor Internet of Things.

Voor een toestel op Windows 10 is het nog wat te vroeg. Dat besturingssysteem zal pas in het najaar van 2015 op de markt verschijnen. Opmerkelijk genoeg is er al wel een hobbyproject waar een Samsung smartwatch werd uitgerust met… Windows 95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content