Microsofts kantoorsuite wordt app-platform

Op TechEd komen alle producten en diensten van Microsoft aan bod, maar naar de media toe zet het bedrijf vooral zijn cloudverhaal en Office 365 in de kijker. © Pieterjan Van Leemputten

Ontwikkelaars kunnen voortaan toepassingen ontwikkelen die integreren met Office 365. Dat opent de deur voor een hoop nieuwe functies.

Nadat Microsoft enkele weken terug Windows 10 in de schijnwerpers plaatste, valt op TechEd Europe op dat hier Office 365 de show moet stelen. Naast onbeperkte opslag voor Onedrive en eigen MDM-tools, geeft Microsoft een aantal API’s vrij voor mail, bestanden, agenda en contacten.

Daarmee kunnen ontwikkelaars verschillende aspecten van Office 365 koppelen aan een nieuwe of bestaande app. Een van de voorbeelden/partners is de startup IFTTT, waarmee je zelf eenvoudige scriptjes kan opstellen. In de demo toonde Chris Johnson, group product manager voor Office 365, hoe je zo een sms kan laten sturen wanneer je een e-mail krijgt van bepaalde personen. In een ander voorbeeld (los van IFTTT) wordt inkomende e-mail gekoppeld aan LinkedIn om zo snel het profiel te zien van de afzender.

De apps werken overigens cross-platfom, dus zowel op de softwareversie, online versie als mobiele versie van Office 365. Ook maakte Microsoft in het kader van de conferentie bekend dat OneDrive onbeperkte opslag krijgt voor betalende klanten en dat bedrijven mobile device management kunnen toepassen op de data van Office-toepassingen.

In Data News van 21 november lees je een uitgebreider verslag waarbij Microsoft uitlegt hoe het zelf hackers inschakelt om veiligheidsproblemen op te sporen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content