Mobile Vikings experimenteert opnieuw met internetbellen

* © *

De Hasseltse operator test momenteel VoIP-gesprekken voor zijn klanten. De bedoeling is om te concurreren met Skype en Google Talk.

“We zijn nu aan het bètatesten met zo’n tweehonderd Vikings,” zegt Hans Similon, Chief Evangelist bij de virtuele operator, aan Data News. De toepassing wordt bij hen aangeboden als extra functie in de app van het bedrijf.

Het bedrijf lanceerde in september 2011 al een gelijkaardige dienst onder de naam Viking Talk, maar die werd later weer afgevoerd. “De technologie stond toen nog niet op punt, maar intussen is die beter geëvolueerd. We hebben intussen onze app uitgerold en voorzien van een aantal basisfunctionaliteiten, nu verrijken we ze met VoIP.”

Destijds lag de focus op Vikings die onderling willen bellen. Nu mikt de mvno net op gesprekken naar niet-Vikings en gesprekken van of naar het buitenland omdat klanten van het bedrijf sowieso al gratis bellen naar elkaar.

De dienst is als bètaproduct momenteel gratis, maar het is wel de bedoeling om in de defintieve versie een betalend model te hanteren. “We zullen ons positioneren tussen andere VoIP-spelers zoals Skype en Google Talk, of proberen om net onder hun prijzen te zitten.” De commerciële lancering, waarvan de datum nog te bepalen is, zal gefasered verlopen. Daarna bekijkt het bedrijf de mogelijkheden. “Als de de feedback positief is kan het zijn dat we de dienst openstellen naar niet-Vikings,” zegt Similon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content