Nintendo lanceert hybride Switch in maart voor 309 euro

© Nintendo

Nintendo lanceert de al eerder aangekondigde gameconsole Switch op 3 maart wereldwijd. Nintendo spreekt van een ‘gloednieuw soort gamesysteem dat allerlei manieren biedt om te spelen’. De gameconsole zal volgens Bol.com 309 euro kosten.

Nintendo is nooit bang geweest om te experimenteren en met de Switch, zijn nieuwste gameconsole, is dat niet anders. Het systeem is eigenlijk een soort kruising tussen een console en een handheld. De Switch bestaat uit een aantal onderdelen die op verschillende manieren gecombineerd en gebruikt kunnen worden. De twee controllers die meegeleverd worden, kunnen op de traditionele manier gebruikt worden als het systeem via de Switch-houder via HDMI op een tv wordt aangesloten. Afhankelijk van het spel kunnen een of meerdere spelers tegelijk spelen. Het is ook mogelijk om de controllers aan te sluiten op het scherm dat onderdeel is van het systeem, zodat ook onderweg spelletjes gespeeld kunnen worden.

Er zitten tal van handigheidjes ingebouwd. Zo is er een aparte knop waarmee screenshots kunnen worden gemaakt en is er een infraroodcamera ingebouwd die bewegingen en objecten kan herkennen. Het is ook mogelijk om meerdere systemen aan elkaar te koppelen, zodat het mogelijk wordt om lokaal multiplayer-spelletjes te spelen. Tevens kunnen online multiplayer-spellen worden gespeeld. Dat is in eerste instantie gratis, maar wordt vanaf de herfst van 2017 een betaalde dienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content