Nintendo Switch is een hit

© Nintendo

Het Japanse technologieconcern Nintendo heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele boekjaar fors verhoogd. Dat gebeurde op basis van sterke verkoopcijfers van de in maart gelanceerde spelcomputer Switch.

Nintendo verkocht al 7.63 miljoen Switch-consoles. Het bedrijf slaagde er intussen in de productie van de spelcomputer te verhogen, want het had lange tijd moeite om aan de grote vraag te voldoen. Nintendo heeft nu haar verwachtingen voor dit boekjaar, dat loopt tot eind maart, bijgesteld van tien miljoen naar veertien miljoen stuks. Als dat lukt zou de Nintendo Switch op één jaar beter verkopen dan de Wii U op vijf jaar tijd.

Switch-eigenaars blijken ook meer spelletjes te kopen dan verwacht. Ook de Super NES-classic Mini, die in september gelanceerd werd, verkocht al goed volgens Nintendo.

Het succes vertaalt zich in betere prognoses. Nintendo verwacht nu een jaaromzet van 960 miljard yen (7,3 miljard euro), bijna een derde meer dan tot nu toe werd vooropgesteld. De prognose voor de operationele winst wordt bijna verdubbeld tot 120 miljard yen.

Voor Nintendo is het een belangrijke opsteker, nadat haar laatste consoles (de 3DS en Wii U) slecht verkochten. Mocht ook de Switch een flop zijn geworden, zou het Nintendo’s laatste console kunnen geweest zijn.

Partner Content