Nog meer bedrijven melden zich af voor telecombeurs MWC

Het aantal bedrijven dat zich afmeldt voor het grootste telecomevenement ter wereld blijft stijgen. Ook chipmaker Intel en provider NTT laten weten dat ze het Mobile World Congress in Barcelona een jaartje overslaan. Ze doen dit uit angst voor het coronavirus.

Eerder hadden Amazon, LG, Sony, Ericsson en Nvidia zich al teruggetrokken. Andere bedrijven komen wel, maar op kleinere schaal. Zo houden de Chinese techbedrijven ZTE en TCL bijvoorbeeld geen persconferenties.

Het Mobile World Congress zelf gaat vooralsnog wel gewoon door. Maar mensen uit de stad Wuhan en omstreken, waar de uitbraak begon en nog altijd woedt, zijn niet welkom. Reizigers uit de rest van China moeten bewijzen dat ze in de twee weken voor het congres niet in China zijn geweest. Bij alle bezoekers aan de beurs zal ook de lichaamstemperatuur worden gemeten.

Het Mobile World Congress wordt van 24 tot en met 27 februari gehouden. De beurs trekt jaarlijks rond de honderdduizend bezoekers, die zich vergapen aan de nieuwste snufjes van ruim 2.800 exposanten.

Partner Content