Omzet Econocom springt over 2 miljard euro

Jean-Louis Bouchard, oprichter en voorzitter van Econocom. © .

De IT-dienstverlener Econocom heeft vorig jaar de kaap van 2 miljard euro omzet gerond. Dat is voornamelijk te danken aan de bijdrage van het eind 2013 overgenomen Franse bedrijf Osiatis, zo meldt Econocom donderdag nabeurs.

De omzet van Econocom kwam vorig jaar uit op 2,09 miljard euro, ruim 18 procent meer dan het jaar ervoor. “De groei werd gedragen door de integratie van Osiatis“, klinkt het in een persbericht. Daarnaast was er een organische groei van 3 procent. In het vierde kwartaal stelde de groep “een versnelling van de groei” vast.

De nettowinst ging wel een derde lager tot 30,9 miljoen euro. Dat is het gevolg van uitzonderlijke lasten voor een bedrag van 24,9 miljoen euro, klinkt het. Die hebben onder meer te maken met de integratie van Osiatis en met kostenbesparende maatregelen.

Gerichte overnames

De directie verwacht dat 2015 “een nieuw jaar wordt van organische omzetgroei en van een vooruitgang van het courante operationeel resultaat”. De eerste tendensen zijn alvast veelbelovend, klinkt het. Econocom zal zijn beleid van gerichte overnames voortzetten.

De meest recente overname is die van het Franse Clesys, dat zich toelegt op infrastructuur en netwerkbeveiliging. Daarbij gaf het bedrijf aan in de nabije toekomst geen grote overnames meer te doen. Al blijft de deur open voor middelgrote bedrijven.

De beursgenoteerde onderneming wil de aandeelhouders belonen met een uitkering van 0,15 euro per aandeel, een kwart meer dan vorig jaar. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content