Ook Proximus laat je gratis Pokémon spelen

. © .

Proximus volgt het aanbod van Base en gaat vanaf donderdag het dataverbruik van Pokémon Go niet aanrekenen. Het gaat daarbij zelfs een stapje verder.

Het aanbod van Proximus geldt van 4 augustus 8 uur tot 31 oktober en geldt voor alle klanten, zowel prepaid, postpaid als zakelijke abonnementen. Alle data die de app van Pokémon Go verbruikt wordt in die periode niet geteld.

Base communiceerde vanmorgen dat het Pokémon Go niet langer zou aanrekenen in het dataverbruik, maar enkel voor abonnees en tot eind september. Proximus wil met zijn tegenbod duidelijk niet onderdoen en communiceert woensdagnamiddag dat het een maand langer en voor alle klanten geen Pokémon-data aanrekent.

Orange, het vroegere Mobistar, heeft momenteel geen plannen voor een soortgelijk initiatief. Het bedrijf nuanceert dat het spel relatief weinig data, 5-10 megabyte per uur, verbruikt. Wel biedt de operator bij bepaalde tariefplannen al langer gratis data voor Facebook of Twitter aan. Ook verkoopt het bedrijf een externe batterij die je opgeladen meekrijgt en nadien gratis kan inwisselen in een Orange Shop voor een vol exemplaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content