Opnieuw ernstig lek in Adobe Flash Player gevonden

© .

In de documenten van Hacking Team die via een hack zijn uitgelekt, is opnieuw een ernstig lek gevonden in Adobes Flash-speler. Alle actuele versies zouden er kwetsbaar voor zijn.

Het lek stelt een hacker in staat een vastloper uit te lokken en die te benutten om malware binnen te smokkelen.

Adobe kwalificeert het lek zelf als ‘critical’. Die kwalificatie is voorbehouden aan kwetsbaarheden waarmee kwaadaardige code uitgevoerd kan worden zonder dat de gebruiker dit door heeft.

Patch volgt deze week

Adobe heeft nog geen patch voor het lek. Die volgt in de loop van deze week. Wellicht al in de loop van de dag. Vorige week wist Adobe een lek dat het Hacking Team had gevonden binnen de twee dagen te dichten.

De verwachting is wel dat hackers massaal op de informatie zullen duiken om het lek ook te vinden, om er vervolgens misbruik van te kunnen maken. Het is om die reden verstandig terughoudend te zijn met het bezoeken van sites die je niet kent en zeker niet op links te klikken in e-mails die onverwacht zijn toegezonden.

Flash uitschakelen in de browser is het veiligst

Hoewel Adobe dat deze keer zelf niet adviseert, is het het veiligst om Flash toch maar weer uit te schakelen in de browser.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content