Overname Red Hat door IBM afgerond

. © Red Hat

IBM is klaar met haar grootste overname ooit. Red Hat wordt een onderdeel van de cloud-divisie van het bedrijf.

Big Blue nam Red Hat in oktober vorig jaar over voor 190 dollar per aandeel, goed voor 34 miljard dollar. Met de overname wil het haar positie in de cloudmarkt verstevigen, waar het momenteel niet op gelijke voet kan komen met de top drie (Amazon, Google, Microsoft).

Red Hat wordt nu een onderdeel van IBM’s hybrid cloud-divisie. CEO Jim Whitehurst wordt deel van het senior management bij IBM.

De voornaamste obstakels om de deal af te ronden waren de regulatorische goedkeuringen. In de VS gebeurde dat eerder al zonder voorwaarden en ook de Europese Commissie gaf op 27 juni haar zegen, eveneens zonder beperkingen of voorwaarden.

Europa is van oordeel dat er voldoende concurrentie is op de markt voor middleware en systeeminfrastructuursoftware. De vrees bestond dat de overname de toegang tot Red Hat’s broncode kan beïnvloeden. De Commissie merkte op dat die kans eerder klein is omdat zo’n keuze zou leiden tot tegenreacties van ontwikkelaars, wat nadelig zou zijn voor de producten van Red Hat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content