Pentagon wil nog steeds met Microsoft in zee voor miljardencontract

Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) in Washington

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt dat het het JEDI cloudcontract opnieuw heeft geëvalueerd. Daarbij komt het opnieuw bij Microsoft uit, tot groot ongenoegen van Amazon.

Het Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud contract (JEDI), moet het Pentagon grondig moderniseren op technologievlak. Maar het is ook een stevige financiële boost voor wie die clouddiensten mag leveren. Aanvankelijk koos het Pentagon voor Microsoft, maar dat werd vrijwel meteen aangevochten door concurrent Amazon.

Nu zegt het Pentagon dat het de volledige procedure heeft herbekeken, maar dat het daarbij nog steeds zou kiezen voor Microsoft.

Dat verandert momenteel weinig aan de zaak. In februari besliste een rechter dat het contract on hold werd gezet op vraag van Amazon. Dat bedrijf argumenteert dat het contract onrechtmatig werd beïnvloed door president Donald Trump.

“Herevaluatie is niets meer dan een poging om een foute, niet objectieve en politiek corrupte beslissing te valideren”, laat Amazon weten in een reactie. Ook merkt het op dat Amazon tientallen miljoenen dollars onder de prijs van Microsoft zit. Maar Amerikaans minister van Defensie Mark Esper ontkent dat het contract werd toegekend met vooringenomenheid in het nadeel van Amazon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content