‘Pinterest minder waard dan voorzien’

'Pinterest minder waard dan voorzien'

Digitaal prikbord Pinterest, dat zich opmaakt voor een beursgang, is naar verwachting minder waard dan de 12 miljard dollar waar alom rekening werd gehouden.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal valt de uiteindelijke prijs voor een aandeel van het bedrijf achter de populaire prikbord-site lager uit dan bij een investeringsronde in 2017. Toen kreeg het nog 21,54 dollar per aandeel.

Deze week wil Pinterest beleggers via een zogeheten roadshow warm krijgen voor de aanstaande beursgang. Een exacte datum voor de gang naar de beurs is nog niet bekend. Wel zijn bij beurstoezichthouder SEC de nodige papieren ingeleverd. Daarin werd gerept over een zo spoedig als haalbare beursgang. Hoeveel geld Pinterest van plan is op te halen is evenmin duidelijk.

Pinterest is een soort digitaal prikbord. De gebruikers kunnen er onder meer afbeeldingen, ideeën en recepten van andere bronnen op internet vastpinnen. Het bedrijf is een in een hele resem tech start-ups die verwacht worden dit voorjaar naar de beurs te trekken. Lyft diende eerder al zijn aanvraag in, en ook onder meer Uber, Slack en AirBnB zouden beursplannen hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content