Twitter-alternatief Pebble houdt ermee op

© Getty Images

Het onlineplatform X, het vroegere Twitter, van de Amerikaanse miljardair Elon Musk heeft een concurrent minder. De dienst Pebble, die onder de naam T2 bekend werd, houdt er op 1 november mee op. Dat heeft medeoprichter en topman Gabor Scelle aangekondigd.

Scelle geeft mee dat Pebble niet snel genoeg groeide om investeerders te overtuigen. Dat er veel Twitter-alternatieven het licht zagen, hielp ook niet. ‘We hadden meer investeringen en tijd nodig om Pebble volledig te realiseren’, aldus Scelle.  Volgens de technologieblog ‘TechCrunch’ had Pebble op zijn hoogtepunt 20.000 geregistreerde gebruikers en 3.000 dagelijkse gebruikers.

Na de naamsverandering van T2 naar Pebble viel het aantal dagelijkse gebruikers terug tot 1.000. Na de overname van Twitter door Musk zagen verschillende alternatieven het licht, in een poging om ontevreden gebruikers van de bekendste microblogsite te lokken. Voorbeelden zijn Mastodon en Bluesky. Het Facebook-concern Meta lanceerde in de zomer een eigen alternatief, Threads. Die app is nog niet beschikbaar in de Europese Unie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content