X vertraagde toegang tot sites die Musk ongenegen waren

© Getty Images

Berichtendienst X heeft de toegang vertraagd tot sommige nieuwssites. Toevallig waren dat vooral sites die kritische verhalen brachten over eigenaar Elon Musk.

Gebruikers die op een link naar bepaalde social media en nieuwssites klikten bij het voormalige Twitter, moesten daarna ongeveer vijf seconden wachten voordat ze de webpagina te zien kregen. Dat komt naar voren uit onderzoek van The Washington Post.

Getroffen websites waren volgens de krant rivalen van X, zoals Facebook en Instagram. Ook nieuwsmedia als de krant The New York Times en persbureau Reuters kregen te maken met de vertraging. Volgens technieuwssites als Gizmodo en TechCrunch zijn de getroffen sites niet toevallig diegene die in het recente verleden kritische verhalen over X-eigenaar Elon Musk hebben gepubliceerd. ‘Al deze websites zijn in het verleden publiekelijk aangevallen door Musk’, schreef TechCrunch bijvoorbeeld. Musk verweet The New York Times onder meer oninteressante propaganda te produceren.

Bedrijven willen graag dat hun websites snel toegankelijk zijn en steken daar ook veel geld in. Zelfs bij kleine vertragingen kunnen bezoekers massaal afhaken. X heeft niet uitgelegd waarom gebruikers te maken kregen met de vertraging. Na publicatie van het Washington Post-bericht leek de vertraging voor sommige websites te zijn teruggedraaid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content