Datalekken Datalekken 5 jaar GDPR: 5.815 gegevenslekken De bekendste datawetgeving van Europa, de GDPR of AVG, bestaat vijf jaar. In die periode werden er in België heel wat datalekken gemeld, en werden er ook heel wat adviezen, inspecties en uitspraken gedaan.
Privacy Privacy GBA: Meeste gegevensinbreuken veroorzaakt door menselijke vergissing Het afgelopen jaar onderzocht de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit 1.420 meldingen rond gegevensinbreuken. Het aantal klachten die de dienst ontvangt is vorig jaar gedaald, en Franstalige overheden vragen vaker advies dan Nederlandstalige overheden.
Social media Social media Meta in beroep tegen monsterboete: ‘Te goeder trouw gehandeld’ Meta laat weten dat het in beroep gaat tegen de boete van 1,2 miljard euro omdat het data naar de VS blijft versturen. Het moederbedrijf van onder meer Facebook stelt dat er over de overtreding zelf al een politiek akkoord is, al is dat geen correcte redenering.
Privacy Privacy Meta krijgt Europese privacyboete van 1,2 miljard euro Meta krijgt een enorme boete omdat het data van Europese gebruikers bleef doorsturen naar de VS, ook al mag dat al lang niet meer van Europa.
Social media Social media Facebook stuurde per ongeluk automatisch vriendschapsverzoeken Meta heeft een bug opgelost die het gebruikers wel erg ongemakkelijk maakte. Je account stuurde een verzoek zodra je iemands profiel bekeek.
Social media Social media Twitter zet rem op automatische tweets - inclusief meldingen over extreem weer Twitter-CEO Elon Musk heeft aangekondigd dat Twitter kosten in rekening zal brengen voor geautomatiseerde tweets. De Amerikaanse National Weather Service waarschuwt dat het zo moeilijker wordt voor de autoriteiten om grote aantallen burgers te bereiken als er extreem weer op til is.
Innovatie Innovatie GitHub komt met AI-assistent voor coderen Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub gaat het nieuwe GPT-4 AI-model van OpenAI inzetten voor zijn Copilot. Dat is een assistent die ontwikkelaars moet helpen bij het coderen.
Platformen & Social Platformen & Social Meta schrapt NFT-functies op Facebook en Instagram Meta gaat de mogelijkheden rond NFT's - non-fungible tokens - op zijn diensten Instagram en Facebook afbouwen. Dat meldt een manager van Meta, Stephane Kasriel, op Twitter. Meta-topman Marc Zuckerberg beloofde aan de efficiëntie van zijn bedrijf te werken en stelt de prioriteiten scherp. NFT's behoren daar dus niet meer bij. In de komende weken …
Social media Social media WhatsApp belooft transparanter te worden over voorwaarden WhatsApp zal duidelijker communiceren over wijzigingen in zijn gebruikersvoorwaarden. De dienst heeft daarover een deal gesloten met de Europese Commissie. Dat werd door WhatsApp en de Europese Unie (EU) afgesproken. De deal komt er na een update begin 2021. Die stuitte op veel kritiek omdat hij verwarrend verwoord werd en het helemaal niet duidelijk was …
Nieuws Nieuws Vestager: metaverse wordt volgende regulatorische horde Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager zullen virtuele werelden het volgende domein zijn waar Europa de concurrentieverhoudingen moet bestuderen.
Nieuws Nieuws Meta wil generatieve AI in apps inbouwen Facebook-moeder Meta heeft een nieuw productieteam samengesteld dat de hippe technologie in producten als Instagram, Facebook en WhatsApp moet inbouwen.
Nieuws Nieuws Bronnen: Italië onderzoekt Meta om belastingontduiking Italië doet onderzoek naar Meta vanwege mogelijke belastingontduiking in dat land. Aanklagers in de stad Milaan vermoeden dat Meta, dat naast Facebook ook het bedrijf achter WhatsApp en Instagram is, tussen 2015 en 2021 zo'n 870 miljoen euro aan btw-heffingen niet heeft betaald.
Wereld Wereld Bescherming sociale media voor het Amerikaanse Hooggerechtshof Twee zaken rond Google, Twitter en Facebook die deze week voor het hof komen kunnen voor een deel de toekomst van het internet bepalen. Het Hooggerechtshof heeft namelijk de mogelijkheid om het beruchte Sectie 230 van de Amerikaanse grondwet opnieuw te interpreteren.
Nieuws Nieuws Vlaming ruilt klassieke tv voor streaming De Vlaming leeft ook na corona een stuk digitaler. Bij jongeren is klassieke tv op zijn retour en zelfs de hoogdagen van Facebook lijken stilaan ten einde. Maar niet iedereen die jong is, is per definitie digitaal mee.