© Belga image

‘Twitter dreigt ermee Meta aan te klagen’

Twitter dreigt ermee om Facebook en Instagram-moeder Meta aan te klagen over diens nieuwe app ‘Threads’. Dat bericht de Amerikaanse nieuwssite Semafor.

Meta lanceerde Threads woensdag in een honderdtal landen, maar nog niet in de Europese Unie. Het gaat om een concurrent voor Twitter, de microblogsite die vorig jaar werd overgekocht door Elon Musk.

In een brief aan Meta beschuldigt een advocaat van Twitter het concern ervan vertrouwelijke informatie en interne kennis van Twitter te hebben gebruikt voor de ontwikkeling van Threads. Hij verwijst onder meer naar het feit dat Meta tientallen voormalige werknemers van Twitter zou hebben aangenomen die toegang hadden tot deze vertrouwelijke informatie.

Toen Twitter in handen kwam van Musk voerde die een grote ontslagronde uit, waardoor duizenden werknemers hun baan verloren. Sinds de overname ligt de microblogsite ook regelmatig onder vuur van gebruikers en adverteerders voor de wijzigingen die de excentrieke miljardair doorvoert op het platform.

Meta zelf ontkent de beschuldigingen van Twitter. Het bedrijf zegt dat er geen voormalige Twitter-werknemers Threads mee technisch hebben ontwikkeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content