PlayStation 5 aangekondigd voor eind 2020

Een gelekt prototype van de PlayStation 5 © sony
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

PlayStation 5, de nieuwe versie van de populaire gameconsole, zou op de markt moeten komen voor de feestdagen van 2020, dat heeft Sony aangekondigd.

Op zijn persconferentie op CES, de grote elektronicabeurs in Las Vegas, heeft Sony de nieuwe PlayStation 5 console aangekondigd. Het toestel moet eind dit jaar op de markt komen, net op tijd voor de feestdagen.

Over de console zelf, die een opvolger moet worden van de populaire PlayStation 4, is nog niet erg veel bekend. Het toestel zou 3D audio en Blu-Ray ondersteunen, en uitgerust zijn met haptische controllers (denk aan de vibrerende en plaatsgevoelige controllers die nu al bij veel spelconsoles zitten), een SSD-schijf voor snellere laadtijden, en uiteraard met verbeterde grafische opties, waaronder hardware voor ‘ray tracing’ (een technologie om beelden te genereren).

Het nieuws komt er een maand nadat concurrent Microsoft de nieuwe versie van zijn console, de Xbox Series X, aankondigde. Het zal u niet verbazen dat dat toestel ook voor eindejaar 2020 staat gepland. Het lijkt er dus op dat er een nieuwe editie van de ‘console-oorlog’ op stapel staat, of toch een periode van bijzonder stekelige marketing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content