Problemen met aanmeldsysteem federale overheid opgelost (update)

Foutmelding op mijnburgerprofiel.be © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

CSAM – dat is het geheel van identiteits- en toegangsbeheer voor de federale overheid – kampte in de loop van de dag met een storing. Het was daardoor bijzonder moeilijk om je aan te melden op een overheidsdienst. Intussen lijken de problemen van de baan.

De storing bij CSAM betekende dat ook aanmelden via itsme problemen ondervond: itsme doet achterliggend namelijk ook beroep op CSAM voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Aanmelden op diensten als Tax-on-Web, MyMinfin of Mypension lukte daarom bij heel wat gebruikers niet.

Foutmelding

De problemen met het federale platform vloeiden ook door naar het regionale niveau dat van hetzelfde platform gebruikmaakt. Wie bijvoorbeeld op het Vlaamse ‘Mijn Burgeprofiel’ wilde inloggen, kreeg een foutmelding te zien, samen met de raad om voorlopig je eID te gebruiken om je aan te melden via het Vlaamse Toegangsbeheer.

Mogelijk zijn de problemen veroorzaakt door overbelasting na de openstelling van het coronacertificaat. Dat kan sinds vandaag aangevraagd worden. Intussen zijn de problemen opgelost en zou het aanmelden bij overheidsdiensten weer vlekkeloos moeten verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content