Ruimtevaartbedrijf maakt vliegend hoverboard

ArcaBoard © .

Een bedrijf in de VS heeft een hoverboard gemaakt dat echt kan vliegen, ook op gewone ondergrond.

ArcaBoard is een platform van 145 X 76 X 6 centimeter en bestaat uit 36 elektrische luchtturbines, goed voor 203.000 Watt of 272 PK. Daarmee kan je zo’n dertig centimeter boven de grond vliegen.

Het afgelopen jaar kregen we regelmatig zogenaamde hoverboards te zien. De naam verwijst naar het vliegend skateboard uit Back to the Future II, maar de in de meeste gevallen gaat het om een soort kleine segway. Ook Lexus deed een verdienstelijke poging maar met behulp van afstotende magneten tussen het bord en de ondergrond. Dit model vliegt echt, al gelden ook hier de wetten van zwaartekracht en batterijduur.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het toestel heeft een stuwkracht van 200 kilo en weegt zelf 10 kilogram. Maar met een persoon van tachtig kilogram houden de lithium polymeer batterijen het slechts zes minuten uit waarna ze zes uur lang moeten opladen.

Het toestel wordt geleverd met stabilisatiesoftware en haalt een (gelimiteerde) snelheid van 20 kilometer per uur. ArcaBoard is wel niet voor iedereen weggelegd. Voor deze vliegende schotel betaal je 19.900 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content