Samsung-smartphones krijgen straks securityupdates

© .

Samsung gaat op regelmatige basis beveiligingspatches verspreiden voor zijn Android-smartphones. De details moeten wel nog worden uitgewerkt.

Producenten van Android-telefoons hebben tot nu toe altijd traag tot niet gereageerd op beveiligingsproblemen. Initiatieven om daar wat aan te doen, verzandden steevast in discussies tussen producenten en telefoonmaatschappijen over hun wederzijdse verantwoordelijkheden.

Samsung gaat het geweer nu echter van schouder veranderen. Aanleiding zou de ontdekking van de Stagefright-bug in Android zijn. Voor die bug heeft Samsung wél een patch gedistribueerd naar zijn toestellen.

Eén en ander zette de Zuid-Koreanen er toe aan om beveiligingspatches tijdiger te gaan verdelen, in het belang van de klant. Dat vertelt althans executive vice president Dong Jin Koh van de Mobile Research and Development-tak bij Samsung Electronics.

De nieuwe manier van werken houdt zeker in dat er op regelmatige basis patches zullen worden aangeboden, waarschijnlijk één keer per maand. Wanneer het bedrijf wil starten met die updates, is momenteel nog niet duidelijk.

Samsung zou wel al in gesprek zijn met telco’s om duidelijke afspraken te maken over de patches. Voorts moet nog worden vastgesteld voor welke productlijnen de updates juist geleverd gaan worden.

Google is inmiddels al begonnen met het patchen van zijn Nexus-toestellen.

(FT i.s.m. AutomatiseringGids)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content