Samsung verwacht flink minder winst na Note 7-debacle

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Samsung heeft naar aanleiding van het terugroepen van de brandgevaarlijke Galaxy Note 7 de winstverwachting voor het derde kwartaal flink verlaagd.

Vorige week meldde het Koreaanse concern nog verrassend dat het in het derde kwartaal meer winst zou boeken. Hier komt Samsung nu op terug, want er gaat een derde van de operationele winst af.

Samsung voorziet nu een operationele winst van 4,2 miljard euro. Vorige week was er nog een winstverwachting van 6,3 miljard euro. Hoeveel invloed de terugroepactie van de Galaxy Note 7 op de winst voor de komende kwartalen zal hebben is nog niet bekend.

Terugroepactie

Gisteren stopte Samsung definitief met de verkoop van de Galaxy Note 7 en riep het alle verkochte toestellen wereldwijd terug. Dit gebeurde wegens brandgevaar bij het toestel. Samsung weet nog niet precies wat de oorzaak daarvan is, maar denkt dat het met oververhitting van de batterij te maken heeft.

Belgische klanten krijgen geld terug

De 1.200 mensen die in België een toestel bestelden, kunnen hun geld terugvragen of een andere Samsung-smartphone kiezen en het verschil bijbetalen of terugkrijgen, zegt Samsung-woordvoerder Koen Dekoning. ‘We gaan de distributeurs nu op de hoogte brengen, maar onze klanten kunnen in elk geval hun geld terugvragen bij hun verkooppunt.’ Het toestel kostte in ons land 849 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content