She Goes ICT – Waar staan de jonge winnaressen vandaag? (Deel 4-slot)

. © .

In de aanloop naar de verkiezing van de ICT Woman of the Year en de vijfde Young ICT Lady of the Year blikken we terug op de jonge winnaressen van de afgelopen edities. Vandaag spreken we met Karen de Smet die in 2013 haar titel won.

Hoe kijk je terug op je jaar als Young ICT Lady?

Karen De Smet
Karen De Smet© .

“Met heel positieve gedachten. Het was een heel leuk jaar en tot op vandaag krijg ik daar positieve reacties op, zowel professioneel als in mijn privéleven. Dat de wedstrijd zo’n impact heeft, daar ben ik wel van geschrokken. Ik kijk er positief op terug en het was ook goed voor mijn eigen carrière.

Al moet ik er ook bijzeggen dat het soms moeilijk combineren was. Als Young ICT Lady sta je plots in de spotlight, maar je zit wel in een fase dat je ook volop voor je carrière gaat. Ik zat in het jaar dat ik de titel won van zondag tot donderdag in het buitenland. Je wil natuurlijk alle kansen grijpen, maar dan wordt het moeilijk om dat te combineren met presentaties geven.”

Hoe is je carrière intussen geëvolueerd?

“Toen ik Young ICT Lady werd was ik net projectleider geworden bij Itineris. Daar werk ik nog steeds maar nadien is er wel een grote implementatie gevolgd in het Noorden van Nederland waar ik nu ook account management opvolg op strategisch niveau bij de klant en ook cross customer binnen de Europese markt projecten opvolg voor Itineris. Een zeer leuke job en fijn om daar op die manier meer verantwoordelijkheid in te nemen.

Welke raad geef je mee aan jonge vrouwen in ICT?

“Jonge vrouwen moeten vooral doen wat ze zelf willen. Laat je niet afschrikken door je in een bepaald hokje te laten stoppen als je ergens voor wil gaan. Heb de moed om dat te doen. Succes heb je voor een groot deel zelf in de hand.”

“Je moet je ook laten omringen met de juiste factoren: voor het juiste bedrijf werken, waar je ook kansen en opportuniteiten ziet. Maar ook een mentor: iemand hebben om op terug te vallen, om advies aan te vragen. Dat maakt een verschil.”

“Maar in hoofdzaak mag je vooral geen schrik hebben. Ik heb het gevoel dat vrouwen sneller dan mannen denken dat ze minder capaciteiten hebben dan iemand anders. Laat je daar niet door afschrikken, je moet er in durven geloven.”

Op 4 februari bekroont Data News de ICT Woman of the Year en de Young ICT Lady of the Year. Ben je jonger dan dertig en actief in een digitale omgeving? Schrijf je dan nu in op ShegoesICT.Be! Twijfel je nog? bekijk dan zeker even onze flowchart!

Herlees hier het interview met Ellen Van den Berghe

Herlees hier het interview met Karlien Vanden Eynde

Herlees hier het interview met Wendy Vermoesen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content