Slack mist beursdebuut niet

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Beursdebutant Slack heeft zijn intrede op de New York Stock Exchange niet gemist. Het aandeel schoot meteen omhoog en eindigde bijna 50 procent hoger.

Op de eerste beursdag maakte het zakelijk communicatieplatform Slack meteen indruk. Toen na enkele uren de eerste koers gevormd werd, was het al duidelijk dat die ver boven de vastgelegde referentiekoers van bij aanvang – 26 dollar – zat. Na de eerste pieken stabiliseerde de koers, maar uiteindelijk sloot Slack de eerste beursdag af toch maar mooi af met een koersstijging van bijna 50 procent.

De zakelijke berichtendienst is duidelijk populair bij veel bedrijven. Een snelle berekening na de slotkoers betekent dat Slack nu gewaardeerd wordt op 23 miljard dollar. Bij aanvang van de beursdag was dat aan de referentiekoers bijna 16 miljard dollar. Vorig jaar werd op Slack nog maar een prijskaartje van 7 miljard dollar geplakt.

Slack kwam op de beurs terecht via een zogeheten ‘direct listing’. Bij die methode, waar Spotify eerder ook gebruik van maakte, worden geen nieuwe aandelen in de markt gezet. Alleen de bestaande aandeelhouders kunnen hun aandelen verkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content