Snapchat is voor het eerst koploper bij tieners

© Reuters

Onder Amerikaanse tieners is Snapchat het populairste sociale netwerk. Een jaar geleden moest het nog Instagram, Twitter en Facebook voor zich dulden.

Dat Snapchat bezig is met een opmars, is al langer duidelijk. Voornamelijk onder tieners is het sociale netwerk populair, omdat mensen boven de 25 de app niet snappen. Uit onderzoek van Piper Jaffray onder 6.500 Amerikaanse tieners blijkt dat Instagram niet langer het populairste netwerk is bij millennials.

28 procent van de tieners ziet Snapchat als het belangrijkste netwerk, daarmee groeide het in een jaar 15 procent. Instagram en Twitter maakten juist een daling door in dezelfde periode. Ook Tumblr daalde in populariteit, terwijl Facebook een paar procent kon groeien.

Terwijl Snapchat onder tieners floreert, blijven adverteerders achter ten opzichte van andere sociale media. Uit recent onderzoek blijkt dat die eerder naar Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn én Pinterest stappen dan Snapchat.

Dit heeft ermee te maken dat Snapchat weinig informatie van zijn gebruikers vraagt. Demografische gegevens hoeven nauwelijks ingevuld te worden bij het aanmelden, waardoor gerichte advertenties niet geplaatst kunnen worden. De adverteerder kan er alleen van uit gaan dat het overgrote deel van de gebruikers jong is.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content