Softwarebaas Apple: ‘Het afsluiten van apps in het multitasking-venster is onzin’

De iPhone 6S bij de presentatie. © REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

Volgens een langlopende mythe kan je beter regelmatig de apps in het multitasking-venster afsluiten, zodat je batterij langer meegaat. Maar volgens Apple’s softwarebaas Craig Federighi is dit totale onzin.

Meerdere experts hadden dit eerder al verkondigd, maar Craig Federighi reageerde onlangs op een klant die zeker wilde zijn. Een iPhone-gebruiker mailde Apple-CEO Tim Cook en kreeg vervolgens een reactie terug van Federighi, senior vicepresident van Software Engineering bij Apple die de mythe definitief kon ontkrachten.

Softwarebaas Apple: 'Het afsluiten van apps in het multitasking-venster is onzin'
© .

Veel iOS-gebruikers vragen al langer om een knop waarmee alle apps in één keer af te sluiten zijn, maar ze kunnen wellicht lang wachten. Aangezien de knop niets toe zou voegen, zal hij er vermoedelijk nooit komen, schrijft iCulture.

Vanaf iOS 8 en later worden batterijvretende apps sowieso al automatisch afgesloten, zodat je batterij niet onopgemerkt leegloopt. Al blijven er apps bestaan die gebruik maken van trucjes, zodat ze toch op de achtergrond blijven draaien. Facebook is er daar een van en zorgt voor 15 procent meer batterijverbruik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content