Sony laat Vaio-gebruikers nog maanden wachten op Windows 10

VAIO Fit 11A © .

Na een eerste waarschuwing laat Sony nu weten dat het pas tegen oktober en november klaar is om gebruikers veilig te laten upgraden naar Windows 10.

Begin deze week schreven we dat Sony aanraadt dat je Vaio-laptops nog niet meteen laat upgraden naar Windows 10. De reden is dat het bedrijf nog niet klaar is met de drivers en installatie-instructies voor de toestellen en dat kan problemen opleveren bij een overstap.

Intussen is bekend dat die drivers er voor toestellen met Windows 8 pas tegen oktober zullen zijn. Vaio’s met Windows 8.1 moeten zelfs wachten tot november. Dat is bijzonder lang als je weet dat de meeste pc’s de upgrade naar Windows 10 intussen gewoon kunnen uitvoeren.

Sony verkocht zijn pc-afdeling (waar de Vaio-merknaam onder valt) begin 2014 aan Japan Industrial Partners. Maar het blijft daarbij nog verantwoordelijk voor de toestellen die voor die overname zijn geleverd. Al lijkt de voormalige pc-fabrikant niet enorm gehaast om die ondersteuning te leveren. Op deze pagina maakt het bedrijf bekend wanneer het veilig is om te updaten.

Wie echt aan de slag wil met Windows 10 kan dat overigens wel doen. De update wordt aangeboden in Windows. Maar Sony waarschuwt dat als dat nu al gebeurt, de installatie kan leiden tot corrupte drivers wat dan weer kan leiden tot onderdelen die niet werken of crashes met verlies van data.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content