Sony weer stap dichter bij eigen elektrische auto

Links de pas voorgestelde Sony Vision-S 02, rechts het model S 01 dat een jaar geleden al werd onthuld. © Sony

Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft deze week een tweede prototype van zijn Vision-S elektrische auto gepresenteerd.

De presentatie van de Vision-S 02 vond plaats op een van de persmomenten in aanloop naar de grootste vakbeurs voor de techindustrie. Tijdens een eerdere editie van die beurs in Las Vegas had Sony ook al eens een conceptwagen getoond, maar die leek toen vooral bedoeld om technologische snufjes die waren verwerkt in de auto te etaleren. Sony maakt bijvoorbeeld al sensoren voor zelfrijdende voertuigen en is groot op het gebied van camera’s en andere elektronica.

Topman Kenichiro Yoshida vertelde dinsdag dat zijn bedrijf een commerciële lancering van een eigen Sony-auto onderzoekt. ‘Sony is goed gepositioneerd als creatief entertainmentbedrijf om mobiliteit opnieuw te definiëren’, zo benadrukte hij daarbij. Hiermee volgen de Japanners andere grote techbedrijven, bijvoorbeeld Google-moederconcern Alphabet, die al aan de weg timmeren op het gebied van auto’s. Details over bijvoorbeeld de prijs van de Sony-wagen of de datum dat hij op de markt komt, werden allemaal niet gegeven.

Partner Content