‘Spotify wil SoundCloud overnemen’

© iStock

Streamingdienst Spotify is in vergevorderde gesprekken om concurrent SoundCloud over te nemen. Dat meldt de Financial Times woensdagavond op basis van bronnen rond de onderhandelingen.

SoundCloud lanceerde eerder dit jaar een abonnementsdienst, SoundCloud Go. Tegen betaling kunnen gebruikers – onbeperkt, offline en zonder reclames – luisteren naar het volledige aanbod. SoundCloud zegt meer dan 135 miljoen nummers aan te bieden, maar het heeft moeite met geld verdienen. Eerder was het vooral een dienst waar losse (niet uitgebrachte) nummers van artiesten gratis geluisterd konden worden. Het is onduidelijk of het bedrijf er nu in slaagt om gebruikers van die gratis versie te verleiden een abonnement op Go te nemen. Ook is niet duidelijk hoe SoundCloud er financieel voor staat. De laatste financiële rapportage ging over 2014.

Eind juli raakte bekenddat SoundCloud voor 1 miljard dollar te koop stond. Een maand eerder haalde de muziekdienst nog 100 miljoen dollar op aan investeringen, waarvan 70 miljoen dollar van Twitter. Op basis van investeringen zou het inmiddels 700 miljoen waard zijn.

SoundCloud weigerde commentaar te geven op de mogelijke verkoop en ook Spotify reageerde nog niet.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content