Strijd tussen Apple en Epic Games: Apple log-in verdwijnt

Fortnite.

De strijd tussen Apple en Epic Games zet zich voort. De speluitgever maakte bekend dat de ‘Sign in with Apple’-knop voor Epic-accounts vanaf vrijdag 11 september verdwijnt. Gebruikers worden aangespoord om hun inloggegevens aan te passen.

Apple heeft besloten om binnen Epic-games te stoppen met het aanbieden van de Sign in with Apple-functie waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden. Volgens de speluitgever kunnen gamers hun account later ook nog terughalen (indien ze de gegevens niet voor 11 september vernieuwen), maar dan zullen ze wel rechtstreeks contact moeten opnemen met de studio.

Het is voor gameontwikkelaars in de App Store verplicht om de inlogknop van Apple aan te bieden als ze ook inlogroutes via derde partijen aanbieden, zoals Facebook of Google.

De onenigheid tussen de twee bedrijven begon toen Apple Fortnite, een spel van Epic Games, uit de App Store verwijderde omdat de gamestudio een eigen in-app betalingssysteem had geïntroduceerd – iets wat indruist tegen de regels van de App Store, omdat Apple op deze manier geen commissie van 30 procent kan inhouden. Epic stapte naar de rechter om die verwijdering terug te draaien, maar inmiddels is ook Apple naar de rechter gestapt en eist het een schadevergoeding om misgelopen inkomsten.

Fortnite is het meest populair op iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Epic stelt dat 116 miljoen van hun geregistreerde gebruikers zich op iOS bevinden. Dat is bijna een derde van de 350 miljoen geregistreerde Fortnite-spelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content