Studenten in de rij voor technologieopleidingen

. © BELGA

Het academiejaar moet nog beginnen maar het ziet er naar uit dat Vlaamse technologische opleidingen dit jaar enorm in trek zijn bij jongeren.

De teller staat vandaag op 4082 ingeschreven studenten voor master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Dat is achttien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Als deze trend zich doorzet, zullen er zich dit academiejaar zeker 9000 studenten inschrijven, het minimum dat elk jaar nodig is om alle technologische knelpuntvacatures op de arbeidsmarkt in te vullen”, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

Agoria becijfert elk schooljaar het aantal inschrijvingen in het Nederlandstalig hoger onderwijs. Vorig jaar tekende het al een stijging op van 12,5 procent tot 8.151 studenten. Alles wijst er op dat die cijfers dit jaar opnieuw worden verbeterd. Van die inschrijvingen is trouwens 13 procent vrouww waar dit normaal rond 10 procent schommelt.

Als we kijken naar de richtingen die populair worden is de toename vooral te merken bij de bachelors ICT en bachelors technologie die respectievelijk 39 procent en 37 procent meer geïnteresseerden trekken. Voor burgerlijk ingenieur en master ICT is er momenteel iets minder interesse dan andere jaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content