Teamleader is snelst groeiende technologiebedrijf in België

© Teamleader

Het Gentse softwarebedrijf Teamleader heeft Deloitte’s Technology Fast 50 gewonnen, de award voor het snelst groeiende techbedrijf in België.

Teamleader is een onlinedienst om klantenrelaties, facturatie en andere processen digitaal op te volgen en te beheren. Sinds de oprichting in 2012 zijn kmo’s de doelgroep en die bedrijven zoekt het overal in Europa. Naast de Gentse hoofdzetel zijn er ook kantoren in Nederland, Duitsland, Spanje, Italië en sinds vorige maand ook in Frankrijk.

Groei van 2097 procent

Gisteravond mocht het bedrijf de Deloitte’s Fast 50-award in ontvangst nemen. De prijs voor snelst groeiend Belgisch techbedrijf is gebaseerd op procentuele omzetgroei over de laatste vier jaar. Teamleader realiseerde een groei van 2097 procent en behaalt de eerste plaats in zowel de algemene competitie als de softwarecategorie. In vijf jaar tijd slaagde het softwarebedrijf erin om te groeien tot 170 werknemers. De Gentse scale-up is ook genomineerd voor de Europese Technology Fast 500 awards begin december in Parijs.

Top vijftig

Op de tweede plaats eindigde het Brusselse videocommunicatie-platform 87 seconds met een groei van 1331 procent. Het Gentse softwarebedrijf ShowPad behaalde een groei van 989 procent en werd derde.

De vierde grootste groeier was het bigdatabedrijf Collibra, dat geleid wordt door ICT Personality of the Year Felix Van de Maele. Eyesee, het Gentse bedrijf dat oogbewegingen en gelaatstrekken registreert om de impact van marketingcommunicatie te optimaliseren, sloot de top vijf af.

De volledige top vijftig is te bekijken op de website van Deloitte, dat de prijs jaarlijks uitreikt. Vorig jaar won het Antwerpse energietechnologiebedrijf Restore de award.

‘Boost om marktleider te worden in Europa’

“De kers op de taart smaakt, maar onze blik is op de toekomst gericht”

Jeroen De Wit – CEO van Teamleader

Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader, is een trots man, maar blijft gefocust op de toekomst: “De Fast 50 winnen is de kers op de taart. Deze award is een grote eer, maar tegelijkertijd beseffen we dat we zo in een achteruitkijkspiegel kijken. Als we waarde willen blijven toevoegen voor nog meer kmo’s dan moeten we nieuwe landen veroveren, ons product innoveren en ons internationaal team versterken. Onze topprioriteit is nu om marktleider te worden in Europa, land per land en op een duurzame manier.”

“Nu we steeds meer een internationaal bedrijf worden, is het essentieel om doorgewinterde leiders aan ons jong team toe te voegen en de Teamleadercultuur te verspreiden. De Fast 50 award zal ons team een boost geven om deze volgende stap te nemen.”

Appiness (Spott) is de Rising Star

Deloitte reikt daarnaast ook een Rising Star uit voor het meest beloftevolle bedrijf dat minder dan vier jaar actief is. Die prijs gaat naar Appiness, beter bekend van het Spott-product. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, ceo van Fortino, beoordeelde de pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie.

Met Spott maakt Appiness videocontent interactief. Videocontent kan via de app gemonetiseerd worden. Appiness werd op de Data News Awards nog uitgeroepen tot Start-Up of the Year.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content