Tesla schakelt gamefunctie in auto’s tijdens het rijden uit

Tesla Model 3 is de meest verkochte elektrische auto

Tesla zorgt ervoor dat een speciale gamefunctie die is ingebouwd in bepaalde auto’s, voortaan tijdens het rijden wordt uitgezet. Dat heeft de fabrikant van elektrische auto’s laten weten aan de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

De Amerikaanse toezichtouder was woensdag juist een onderzoek begonnen naar de toepassing wegens zorgen over de veiligheid. In circa 580.000 Tesla’s die sinds 2017 zijn verkocht konden sinds vorig jaar tijdens het rijden games worden gespeeld op het touchscreen direct naast de bestuurder.

Volgens de NHTSA was door die functie, genaamd Passenger Play, de kans op ongelukken groter, omdat bestuurders van de auto’s daardoor afgeleid kunnen worden.

Tesla heeft de NHTSA nu laten weten dat een software-update de functie zal vergrendelen zodat deze onbruikbaar is wanneer het voertuig in beweging is. Of deze wijziging ook gevolgen heeft voor Tesla’s buiten de VS is niet duidelijk. Het bedrijf is zelf nog niet met een verklaring naar buiten gekomen. Eerder riep Mercedes-moeder Daimler al verschillende auto’s terug naar de garage in de VS omdat het tijdens het rijden mogelijk was om tv te kijken of te internetten via het infotainmentsysteem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content