Twitter kan nog steeds niet groeien

© web

Twitter is er in het vierde kwartaal van vorig jaar niet in geslaagd om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. Dat bleek woensdag bij de resultatenrekening van de onderneming. Het aandeel verloor in de handel na beurs tot 14 procent.

In de laatste verslagperiode van het jaar had Twitter 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat is evenveel als bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Analisten hadden 324 miljoen gebruikers verwacht.

Ook de prognose voor het huidige kwartaal stelde teleur. Twitter mikt op een omzet van 595 miljoen dollar tot 610 miljoen dollar, terwijl analisten rekenden op bijna 628 miljoen dollar. In het vierde kwartaal kwamen de opbrengsten uit op iets meer dan 710 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 90,2 miljoen dollar.

Aanhoudende tegenvallende resultaten leidden afgelopen zomer al tot het vertrek van topman Dick Costolo. Hij werd opgevolgd door mede-oprichter Jack Dorsey, die het bedrijf ook tussen 2006 en 2008 leidde. Maar over zijn mogelijkheden om de negatieve spiraal te keren zijn eveneens twijfels. Twitter moet zichzelf nieuw leven inblazen om de aandeelhouders tevreden te stellen. Die morren sinds de beursgang in november 2013, dit jaar verloor het aandeel al 35 procent.

Twitter kondigde eerder op de dag al aan dat de manier waarop gebruikers de tweets lezen zal veranderen. Als ze inloggen, zien ze eerst “de tweets die je waarschijnlijk het belangrijkste vindt”. Daarna volgen de meest recente tweets – hiermee stapt het bedrijf af van de chronologische tijdlijn. Als ze verversen, zijn de tweets net als nu op volgorde van tijd te zien, met de nieuwste berichten bovenaan. Deze aanpassing moet ervoor zorgen dat er meer mensen naar het sociale netwerk trekken. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content