Vijfhonderd deelnemers voor Vlaamse programmeerwedstrijd

Een sfeerbeeld van de Vlaamse Programmeerwedstrijd in 2014 op de HoGent. © .

De zevende editie van de Vlaamse programmeerwedstrijd brengt vijfhonderd jonge deelnemers op de been. De bedoeling is om hen te boeien voor programmeren.

De zevende editie van de Vlaamse programmeerwedstrijd brengt vijfhonderd jonge deelnemers op de been. De bedoeling is om hen te boeien voor programmeren.

De wedstrijd gaat vandaag door van 14 uur tot 17 uur en gaat uit van Thomas More en de KU Leuven Op die drie uur moeten teams van drie personen zoveel mogelijk oefeningen doorlopen. Het doelpubliek is breed. Zowel studenten uit het secundair onderwijs als IT-studenten en afgestudeerden zijn welkom. Zo lang ze enige kennis van programmeren hebben.

“Elk team krijgt vijf opgaven en het is de bedoeling dat ze er zo veel mogelijk afwerken. Je moet wel kunnen programmeren want het is een uitdagende wedstrijd, maar we ondersteunen verschillende programmeertalen van C tot Visual Basic, Java en nog veel meer,” legt organisator Joost Vennekens uit.

Met de wedstrijd willen de organisatoren de passie voor programmeren warm houden. Ze kunnen studenten uit het secundair aanmoedigen om voor een IT-opleiding te gaan, maar het is ook voor bedrijven een manier om talent te ontdekken. “We doen het voor mensen die houden van programmeren, maar ook om hen er aan te herinneren dat het gewoon leuk is om te doen”, zegt Vennekens. Er zijn ook verschillende prijzen te winnen, met als hoofdprijs een tablet voor elk lid van het winnende team.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content