VS zet AT&T onder druk om Huawei buiten te schoppen

© reuters

Amerikaanse wetgevers zetten momenteel druk op operator AT&T om haar commerciële banden met het Chinese Huawei door te knippen. Ook de poging van China Mobile om naar de VS te trekken wordt tegengehouden.

Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen in het Amerikaanse Congress. AT&T is de tweede grootste operator van het land. Eerder deze maand moest het bedrijf al het aanbieden van Huawei-telefoons stopzetten onder druk van de overheid. Maar nu gaat het om alle commerciële banden.

Daaronder valt netwerkapparatuur, maar ook de samenwerking die beide bedrijven hebben over het testen en vastleggen van 5G-standaarden. Een samenwerking die Huawei ook in ons land heeft, met name bij Proximus.

De keuze van de VS om China en Chinese bedrijven te weren kwam er onder Obama, maar wordt nu verstrengd toegepast door huidige president Trump. Niet enkel Huawei voelt daar de gevolgen van. Zo probeert China Mobile al sinds 2011, zonder succes, een licentie te krijgen om in de VS telecomdiensten aan te bieden.

Volgens de bronnen van Reuters zou er ook een advies zijn dat stelt dat Amerikaanse bedrijven die zaken doen met Huawei of China, in een minder gunstige positie zitten om zaken te doen met de Amerikaanse overheid. Gisteren schreven we nog over een Amerikaanse wetsvoorstel dat wil verbieden dat Amerikaanse overheidsagentschappen nog met Huawei of ZTE samenwerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content