Waarom ik de Apple Watch ga kopen

De Apple Watch Sport © Reuters

Vijf redenen om het nieuwe slimme horloge van Apple te kopen.

Tim Cook heeft eindelijk alle details van de Apple Watch vrijgegeven. Het horloge, waarvoor het bedrijf grote ambities koestert, wordt in april verkocht (maar nog niet meteen in België) in verschillende versies en voor alle portefeuilles (de goedkoopste versie vertrekt vanaf 399 euro, de allerduurste editie kost 18.000 euro).

Hier zijn vijf redenen om voor de Apple Watch te kiezen:

1. Apple gaat verder dan de concurrentie op vlak van functionaliteiten

De Apple Watch biedt een groot aantal standaardfunctionaliteiten van intelligente horloges (melding van e-mails, sms’jes, berichten…), en ook sporttoepassingen (hartslag, aantal passen…). Maar Apple gaat op vlak van functies verder dan de andere merken: het integreert de betaaldienst Apple Pay (een functie om in winkels met uw Apple Watch te betalen, waarmee u echt tijd kunt winnen) en maakt het mogelijk om met de smartwatch een Uber-taxi te reserveren of in te checken in één van de deelnemende hotels. Dankzij Passbook zal u ook alle info over vliegtuigtickets, films, hotels en meer kunnen verzamelen. Bovendien kan u met de Apple Watch ook toepassingen van andere toestellen, zoals de intelligente armband Fitbit of de borstband Polar, centraliseren.

2. Een elegant design

Een groot aantal van de andere intelligente horloges wordt zuiver opgevat als een technologisch product. De Apple Watch niet. Die heeft een bovengemiddeld verzorgd en elegant design.

3. De Apple Watch kan snel en via inductie opgeladen worden

De batterij zou 18 uur functioneren op één batterijlading -waarschijnlijk in waakstand en zonder intensief gebruik -, en het opladen zou betrekkelijk snel moeten gaan. Er is sprake van anderhalf uur voor 80% van de batterij en tweeënhalf uur voor de volledige batterij. Bovendien gaat het om het eerste Apple-toestel dat via inductie oplaadt, en binnenkort moet het laden nog eenvoudiger worden met accessoires.

4. Apps voor een gezonder en sportiever leven

Momenteel biedt Apple enkele basistoepassingen om gezond en actief te blijven: u kunt uw aantal berekenen, uw dagelijkse doelstellingen vastleggen, wekelijkse rapporten opmaken en een waarschuwing instellen voor als u te lang stilzit. Het lijdt geen twijfel dat ontwikkelaars dit basisaanbod snel zullen aanvullen met meer geavanceerde toepassingen om een gezonder en sportiever leven te leiden.

5. En… de prijs!

De goedkoopste Apple Watch Sport zal beschikbaar zijn vanaf 399 euro. Gezien de mogelijkheden, lijkt die prijs niet zo exorbitant. Uiteraard zit de Apple Watch niet in de prijscategorie van de Ice Watch of zelfs de Swatch, maar het goedkoopste horloge is wel voordeliger dan een Rolex of Breitling.

Voor elk model zou er overigens een publiek te vinden moeten zijn. Indien de Watch Edition in 18 karaats goud met een prijskaartje van 11.000 euro u onbetaalbaar lijkt – zoals in mijn geval -, kunt u voor de bovengenoemde Apple Watch Sport (vanaf 399 euro) maar ook voor de stalen Apple Watch (vanaf 549 euro) kiezen.

Niet overtuigd van deze argumenten? Lees dan: Waarom ik de Apple Watch niet ga kopen.

(Trends-Tendances / CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content