Wat kunnen we verwachten van het Google-event?

© Google
Wim Kopinga Freelance journalist

Google houdt vanavond om 18.00 uur Belgische tijd een evenement waarop nieuwe producten worden aangekondigd. Dit kunt u verwachten.

Zoals we gisteren al schreven is vrijwel alles al gelekte over de twee nieuwe telefoons die vanavond aangekondigd worden: de Pixel (5 inch) en Pixel XL (5,5 inch).

Twee telefoons

Het standaardmodel heeft een Snapdragon 821 processor met 4GB RAM. Er kan gekozen worden voor 32GB of 128GB opslag en er is ruimte voor een microSD-kaartje, waarmee je het geheugen tot 256GB uit kunt breiden. De Pixel heeft een 12,3 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Hij krijgt een accu mee van 2770 mAh.

De Pixel XL heeft een batterij van 3450 mAh. Voor de rest komen de specificaties van het grotere toestel overeen. Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner op de achterkant en krijgen Android Nougat mee. Met de USB-C-aansluiting kunnen de toestellen supersnel opladen. Volgens de gelekte gegevens zouden de toestellen in een kwartier tijd voldoende opgeladen zijn om zeven uur te bellen.

Opvallend is dat de toestellen standaard Assistant meekrijgen, de opvolger van Google Now die vooralsnog alleen te vinden was in chatapp Allo en de speaker Google Home.

Google Home

Op I/O werd die Google Home al aangekondigd. De slimme speakerassistent die vergelijkbaar is met Amazon’s Echo. Hiermee wil Google de woonkamer veroveren. De speaker is ontwikkeld om al je vragen te beantwoorden en zo het leven makkelijker te maken. Zo kan er ’s ochtends gevraagd worden hoe lang de file naar het werk is, of wat voor weer het wordt. Ook kunnen er producten of een taxi mee besteld worden. We verwachten dat Google vanavond met een prijs en releasedatum van het product komt.

Nieuwe Chromecast

Eerdere Chromecasts waren al zeer populair, omdat ze via de HDMI-ingang iedere tv voor een klein bedrag ‘slim’ konden maken. Zo kon YouTube of Netflix makkelijk gestreamd worden op de tv. Volgens Android Police komt er nu een ‘Chromecast Ultra’ aan. Deze zal 4K-video en HDR ondersteunen en verkrijgbaar zijn vanaf 69 dollar. Daarmee ligt hij zo’n 30 dollar boven de huidige generatie, maar daar krijgt u ook veel voor terug.

VR-bril Daydream View

Eveneens op Google I/O werd de VR-bril en het platform Daydream View aangekondigd. Dit is een platform voor mobiele virtual reality, inclusief een eigen VR-bril van Google. De bril zal samenwerken met smartphones, waarbij de Pixel-toestellen uiteraard optimaal gebruikt zullen kunnen worden. Google wil het maken van de producten voor dit platform verder vooral aan andere fabrikanten overlaten.

Andromeda

Een ander hardnekkig gerucht is dat Google met een nieuw besturingssysteem zal komen. Dit is een soort combinatie van het huidige Android en ChromeOS en krijgt de naam Andromeda mee. Het besturingssysteem zou geschikt zijn voor laptops en tablets.

Live te kijken

Het evenement van Google is om 18.00 uur live te volgen via YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content