Wat we vanavond wel en niet mogen verwachten van Apple

© REUTERS
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het kan bijna niet anders dan dat Apple vanavond in detail gaat over de Apple Watch. Maar welke aankondigingen volgen er mogelijk nog? En welke níét?

Wat Apple vanavond waarschijnlijk aankondigt

Alle details over de Apple Watch

We weten al dat de Apple Watch vanaf april te koop zal zijn in drie varianten – een gewone Apple Watch uit roestvrij staal, een Apple Watch Sport van aluminium en een Apple Watch Edition uit 18 karaats goud – en twee formaten – 38 mm en 42 mm – voor een prijs vanaf 349 dollar.

Wat we pas vanavond zullen weten: de exacte datum van verschijning en de precieze prijzen per model. Volgens de veronderstellingen zal het sportmodel het goedkoopst zijn – (vanaf) 349 dollar, dus – en zou de stalen versie, afhankelijk van het bijbehorende bandje, tussen de 700 en de 1.000 dollar gaan kosten. Naar het prijskaartje van het gouden model wordt het hardst gegist: 5.000 dollar? 10.000 dollar? 20.000 dollar?

Wat we vanavond wel en niet mogen verwachten van Apple
© REUTERS

Personalisatie wordt een belangrijk onderdeel van de Apple Watch. Daarbij zijn de bandjes van belang. Er werden er al een heel aantal getoond tijdens de introductie eind vorig jaar – sportbandjes, lederen bandjes, metalen bandjes -, maar dewelke we zullen kunnen kopen en hoeveel die gaan kosten, komen we hoogstwaarschijnlijk vanavond te weten.

Benieuwd ook of er een accessoiresprogramma voor de Apple Watch aangekondigd wordt, waarbij derden een ecosysteem voorgeschoteld krijgen om hun eigen bandjes en andere extraatjes op maat van het horloge te kunnen aanbieden.

En dan zijn er nog de apps. Welke (honderden?) extra toepassingen van Apple (naast de talrijke gezondheidstoepassingen en de uitgelekte Companion-app) en andere ontwikkelaars (onder meer Facebook en BMW mochten enkel onder strenge beveiliging aan smartwatch-apps werken in Cupertino) worden er boven de doopvont gehouden? En worden die ondergebracht in een aparte Apple Watch App Store of gewoon in de bestaande App Store binnen iTunes?

Krijgen we een nieuwe MacBook Air?
Krijgen we een nieuwe MacBook Air?

Apple Pay

Apple Pay stelt gebruikers in staat in winkels te betalen met de iPhone 6 en weldra ook met de Apple Watch. Voorlopig is de betaaldienst er enkel voor Amerikanen, maar mogelijk geeft Apple vanavond het een en ander vrij over de verdere uitrol ervan.

iOS 8.2

De Apple Watch kan niet zonder de iPhone. En om de smartwatch goed te kunnen ondersteunen, is er een software-update nodig: iOS 8.2.

Grote wijzigingen worden er echter niet echt verwacht, los van een paar bug-fixes en aanpassinkjes aan de Health-app, schrijft The Verge.

Een nieuwe MacBook (en een geüpdatete MacBook Air)

Apple zou een nieuwe notebook introduceren, de opvolger van de Air. Het zou volgens 9to5Mac gaan om een 12 inch-model, dat – hoe kan het ook anders – lichter en dunner zal zijn en een beter scherm zal bevatten dan de voorganger. Misschien wordt het wel een versie met maar twee poortjes: een koptelefoonpoort en een USB-poort (en geen eens een aparte oplaadstekker). The Wall Street Journal verwacht de nieuwe notebook tussen april en juni op de markt.

Dat er een nieuw toestel komt, wil echter niet zeggen dat de oude Air overboord wordt gegooid. Die zou wat opgefrist worden en aan een lichtjes ander tarief verkocht worden.

Wat Apple vanavond waarschijnlijk níét aankondigt

Een grotere iPad

Er wordt al een tijdje over een ‘maxi-iPad’ van 12,9 inch gespeculeerd, maar volgens Bloomberg wordt de fabricatie daarvan pas rond september dit jaar verwacht. Een grotere Apple-tablet zal dus wellicht voor oktober of november zijn.

Een nieuwe Apple TV

Ook al een tijdje in de maak: een nieuwe Apple TV. Maar The Verge schrijft dat Apple zich vandaag zal concentreren op de andere grote projecten die onthuld worden: de Apple Watch en co.

Wat we vanavond wel en niet mogen verwachten van Apple
© Reuters

Een muziekstreamingdienst

Het door Apple opgekochte Beats Music zou geïntegreerd worden in een eigen (iTunes-)streamingdienst voor muziek. Maar volgens 9to5Mac moeten we die niet verwachten voor de ontwikkelaarsconferentie van Tim Cook en co in juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content