Dan toch geen Canadees verbod op Flipper Zero

Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Canada zal Flipper Zero en soortgelijke multitools dan toch niet verbieden. Wel wil het misbruik van de tool, zoals voor autodiefstal, voorkomen.

Eerder wilde de Canadese overheid de import, verkoop en gebruik van de Flipper Zero en soortgelijke apparaten aan banden leggen. Het bureau voor Innovatie, Wetenschap en Economische Ontwikkeling (ISED) laat nu echter aan techsite PCMag weten dat het in plaats daarvan enkel ‘het onwettige gebruik van multitools bij autodiefstallen’ wil verbieden. ‘ISED werkt al samen met Canadese bedrijven, online retailers en de auto-industrie om dit probleem aan te pakken’, klinkt het.

Flipper Devices, het bedrijf achter de Flipper Zero, zegt in PCMag dat het de beslissing van de Canadese overheid toejuicht, maar zich ‘nog niet kan voorstellen hoe het nieuwe beleid eruit gaat zien’. De precieze regulering moet nog worden bekend gemaakt.

De Flipper Zero kan onder meer RFID en infraroodsignalen lezen, schrijven en emuleren, wat gebruikers onder andere in staat stelt om auto’s te stelen. In Nederland en België is de multitool niet verboden, maar ook  niet meer verkrijgbaar in de meeste webshops. Ook de Amerikaanse Amazon-site verbiedt de verkoop ervan, omdat die gebruikt zou worden om bankkaarten te klonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content