‘Elon Musk overweegt om X te sluiten in de EU’

© Getty/X/DN

De topman van X/Twitter, Elon Musk, reageert steeds gefrustreerder op de nieuwe Europese wet over digitale diensten (DSA), die sociale netwerken verplicht om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen desinformatie en haatspraak. Volgens Amerikaanse media zou Musk daarom overwegen om de berichtendienst terug te trekken uit de Europese Unie.

Het Amerikaanse Business Insider berichtte hierover, op basis van een anonieme bron bij X. Musk zou het verlaten van de Europese markt intern hebben besproken, klinkt het. De ondernemer heeft zelf nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Ook bij de Europese Commissie kwam er nog geen reactie. De voorbije dagen werden onder meer X, Facebook-moederbedrijf Meta en TikTok door Europees Commissaris Thierry Breton op de vingers getikt voor hun berichtgeving over het Israëlisch-Palestijns conflict. Bedrijven riskeren hoge boetes als ze niet aan de Digital Service Act (DSA) voldoen.

Meta blokkeerde voorlopig al het gebruik van zijn applicatie Threads in Europa, daarvoor verwijzend naar de nieuwe digitale wetgeving.

Partner Content