“Windows 9 verschijnt in april 2015”

Microsoft gaat in april van dit jaar zijn visie over Windows 9 tonen. Die versie zou binnen een dik jaar al kunnen verschijnen.

Microsoft gaat in april van dit jaar zijn visie over Windows 9 tonen. Die versie zou binnen een dik jaar al kunnen verschijnen. Het softwarebedrijf is volgens bronnen van Winsupersite van plan om in april op de BUILD developer conference de toekomst van Windows uit de doeken te doen. Daarbij gaat het om de volgende versie van het besturingssysteem dat de codenaam Threshold meekrijgt. Maar waarschijnlijk onder de meer logische productnaam ‘Windows 9’ uitkomt.

Een handvol details zijn al bekend over het OS. Zo zou het startmenu terugkomen en kunnen metro-applicaties gewoon op de desktop draaien naast andere toepassingen. De vraag is wel of er veel meer dan een productnaam en releasedatum zal worden gegeven, gezien dezelfde bronnen aan Winsupersite zeggen dat BUILD 2014 voornamelijk zal focussen op Windows Phone en Xbox.

Op BUILD zal er geen Alpha-versie van Windows worden meegegeven aan ontwikkelaars omdat de ontwikkeling zelf pas nadien start. Wel wil het bedrijf opnieuw duidelijk maken wat de visie achter het systeem is. Ook komen er drie milestones (vergelijkbaar met de béta of release candidate), al is de precieze naam hiervan nog onbekend. De bedoeling is om tegen april 2015 een defintieve versie klaar te hebben.

Windows 8.X vs. Windows 9 Winsupersite speculeert over de naamgeving van de nieuwe Windows. Microsoft zelf wou graag op regelmatige basis grote updates uitrollen (zoals van 8 naar 8.1), maar het beperkte succes van de opvolger van Windows 7 doet het bedrijf nu overwegen om toch naar ‘Windows 9’ te gaan. en niet naar 8.2 of 8.3. Ook al laat de ontwikkelperiode van één jaar vermoeden dat Windows 9 voor een groot deel zal verderbouwen op Windows 8 (en 8.1).

Al is dat op zich geen groot probleem. Zo kreeg Windows Vista enkele jaren terug veel kritiek van gebruikers, onder meer met de UAC-beveiliging. Nadien verscheen Windows 7 dat verderbouwde op Vista maar met enkele aanpassingen die 7 tot een veel gebruiksvriendelijker systeem maakten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content