Winkelmerk The Phone House verdwijnt van de markt

© .

Tegen het einde van het jaar verdwijnt het winkelmerk The Phone House uit het straatbeeld.

Van de huidige winkels worden er 14 tot 19 gesloten, zonder banenverlies, de overige worden omgevormd tot Proximus Centers. Dat heeft Proximus gezegd, na de beslissing van het Mededingingscollege dat het telecombedrijf niet langer verplicht is om producten van verschillende telecomoperatoren aan te bieden in zijn winkels van The Phone House.

Verschillende telecomoperatoren bevestigen dat multioperatorwinkels niet meer van deze tijd zijn. Elke telecomoperator (Base, Mobistar, Telenet …) heeft ondertussen zijn eigen winkelnetwerk.

Proximus vroeg daarom zelf om de verplichting op te heffen, zeker nadat Mobistar eind vorig jaar de samenwerking met The Phone House had stopgezet. Proximus zal tegen het einde van het jaar 20 à 25 verkooppunten van The Phone House omvormen tot Proximus Centers, zegt bedrijfswoordvoerder Jan Margot. Die zullen alleen Proximus-diensten verkopen.

Er zal zelfs geen plaats zijn voor Scarlet, nochtens een eigen dochtermerk. De andere winkels (14 tot 19) worden gesloten. Margot benadrukt dat dit zal gebeuren zonder banenverlies: de werknemers zullen aan de slag kunnen in andere winkels. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content