Yahoo-hack kan grootste ooit zijn (grafiek)

© Jason Doiy

Vorige week maakte Yahoo bekend dat er inloggegevens van 500 miljoen gebruikers gestolen waren.

Eind 2014 zouden hackers van een groot land (vermoedelijk Rusland) ingebroken hebben bij Yahoo. Toen werden er 500 miljoen inloggegevens buitgemaakt, wat ervoor zorgt dat het de grootste hack in de geschiedenis is waarvan we af weten.

Inbreuken als die bij Yahoo zijn de laatste jaren veel normaler geworden en komen vaak aan het daglicht, omdat hackers de gestolen gegevens willen verkopen op het darknet. Zoals onderstaande grafiek toont zijn veel grote bedrijf de jongste jaren slachtoffer geweest van zo’n inbraak.

Het zal vermoedelijk ook niet om het laatste grote lek zijn. Beveiligingsexperts adviseren daarom om voor iedere website een ander wachtwoord aan te maken. Hierdoor liggen alleen uw gegevens van die site op straat, en bent u elders op het internet nog altijd veilig.

Het is verder aan te raden om uw wachtwoord regelmatig te veranderen en als het mogelijk is tweefactorauthenticatie in te schakelen. Om te checken of uw gegevens onlangs gelekt zijn kunt u naar de site https://haveibeenpwned.com/ gaan.

(WK)

Partner Content